Det islandske bandet AdHd har gitt ut to cd-er, og en av dem havnet tilfeldigvis i Innsikt-redaksjonen i februar. AdHd spiller jazz av den rolige og melodiøse sorten. Bandet består av fire islendinger, og etter litt googling fant jeg at mannen på tangenter og bass, David Thor Jonsson, har spilt på en rekke store scener, laget musikk for film og teater og deltatt på en rekke plater. Han har jobbet mye sammen med Ragnar Kjartansson, en mann som kanskje er kjent for de som har kjennskap til islandsk kulturliv.

Da undertegnede første gang fikk cd-en i hånda, hadde jeg ingen forventninger til de for meg helt ukjente musikerne. Kanskje derfor ble jeg så utrolig positivt overrasket over det kjølige, rolige lydbildet og de fine melodiene som AdHd spiller. Det er jazzmusikk av den rolige typen, som jeg tror de som ikke hører så mye på jazz også vil kunne like.
Jeg sendte en e-post til bandet med spørsmål om de hadde en tanke bak musikken forbundet med AD/HD, og på dette svarte Magnús Trygvason Eliassen på vegne av bandet:

"Vi mener at all form for kunst er beroligende for kropp og sjel på en eller annen måte, ikke bare for de med AdHd. Vi lager musikk for å ha det gøy og for å uttrykke våre følelser og tanker i det øyeblikk vi skaper den, og så håper vi at den når frem til publikum."
På spørsmål om hvorfor de har tatt bandnavnet AdHd, svarer de at det er fordi en av bandmedlemmene har AD/HD. De forteller videre at da de startet å spille sammen, brukte de mesteparten av tiden i øvingsstudioet til å spille pingpong. De kom til lokalet, satte opp utstyret, spilte pingpong og etter et par timer måtte de forlate lokalet uten å ha spilt en tone etter tre timer med «øving».

Undertegnede kan forsikre dere om at det ble øving til slutt, og bandet har nå gitt ut to cd-er. Platene kan kjøpes på www.gogoyoko.com/#/artist/adhd. Det ligger også noen låter ute på www.myspace.com/adhd800.